Herkent u zichzelf?

Herkent u het gevoel van pijn in de nek en schouders als u te veel hooi op uw vork heeft genomen? Altijd maar moe, en geen energie voor de vele afspraken die u heeft en dingen die u wilt doen? Slecht slapen en zorgen over werk of situaties thuis? Niet kunnen concentreren of zelfs vastlopen bij de taken thuis en op het werk? Dit komt doordat negatieve emoties, ook als we ons daar niet van bewust zijn, niet alleen een grote invloed hebben op het functioneren van ons lichaam, maar ook op ons denkvermogen, motivatie en hoe wij ons gedragen. Als je je niet lekker in je lichaam voelt, kan je motivatie om bepaalde taken uit te voeren, negatief beïnvloed worden. Soms lukt het niet goed om je te concentreren op de taken die je wilt verrichten. Daarbij ben je misschien ook niet altijd even gezellig voor de mensen in je omgeving.

Chronische pijn en vermoeidheidsklachten zijn veel voorkomende klachten bij mensen met fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, whiplash en burn-out. Pijn heeft van oorsprong een waarschuwingsfunctie. Chronische pijn heeft deze waarschuwingsfunctie verloren, kost energie en leidt je focus af van wat je doet. Lichamelijke pijn kan hardnekkig zijn en de lichamelijke oorzaak van deze pijn is niet altijd meer terug te vinden. Het spreekwoord “Oud zeer” impliceert dat chronische pijn ook een emotionele oorsprong kan hebben. Uit onderzoek blijkt dat delen in het brein die op onbewust niveau invloed hebben op onze emoties ook in sterke mate verbonden zijn met delen in het brein waar o.a. pijnperceptie wordt gereguleerd.

We kennen allemaal het spreekwoord “moe en voldaan”, wat je zegt als je hard hebt gewerkt, gesport of andere vormen van fysieke en / of mentale inspanning hebt geleverd. Sommige mensen voelen zich al moe, voordat ze zijn opgestaan uit bed. Soms is de uitputting zo ernstig dat er sprake is van een burn-out, waardoor jij je niet meer thuis voelt in jouw lichaam.

Wat kan Emovatie voor u betekenen?

Lekker in je lichaam”, dat willen we allemaal, toch?!  Emovatie kan u helpen dat gevoel dat u bruist van energie en de wereld aankan, (weer) te ervaren.

Emovatie staat voor ieders vermogen om zijn / haar denkpatronen (strategieën) te leren ontdekken, te veranderen en belemmerende overtuigingen om te buigen. Daarbij leert u uw denkwereld positief beïnvloeden en op gewenste momenten juist krachtige positieve emoties te ervaren. Als uw denkwereld en uw lichaam harmonieus met elkaar samenwerken kunt u  gebruik maken van positieve emoties om daarmee uw lichaam effectiever te laten functioneren, zodat u ten allen tijden optimaal kunt presteren.

Herkent u zich in (een van) de bovenstaande situaties en bent u benieuwd hoe Emovatie u kan helpen, kijkt u dan verder op de aanbod pagina. Daar vind u de coachingstrajecten en workshops nader beschreven, en kunt u nagaan welk traject en/of workshop het beste bij u past. Wilt met een vrijblijvende kennismaking bespreken wat Emovatie voor kun kan betekenen, kunt u een email sturen naar manuela@emovatie.nl of een contact opnemen via de contactpagina.

Volg je hart, het klopt altijd